V dňoch 26. až 28. januára 2018 sa na Lesníckej škole v Liptovskom Hrádku uskutočnil už tradičný zimný kurz trubačov. Začiatočníci aj skúsení trubači z celého Slovenska ale aj Českej republiky sa zišli, aby si vymenili skúsenosti a zdokonalili svoju techniku trúbenia.

Tradičný zimný kurz trubačov

Klub trubačov Slovenskej republiky pripravil pre priaznivcov poľovníckych dychových nástrojov zimný kurz už po siedmy krát. Viac ako 50 začínajúcich a pokročilých účastníkov viedli po celý čas profesionálni trubači zo Slovenska, ale aj Českej republiky.

Počas celého kurzu panovala v priestoroch lesníckej školy priateľská a veselá nálada. Oba večery boli obohatené kultúrnou vložkou v podobe živej ľudovej hudby, ktorá účastníkov nielen rozospievala, ale aj roztancovala.

Taktiež tradičným bolo aj zakončenie kurzu, keď účastníci pod vedením predsedu Klubu trubačov Slovenskej republiky, pána Edmunda Hatiara, predstavili oficiálne slovenské poľovnícke signály širokej verejnosti na koncerte pred mestským úradom v Liptovskom Hrádku.

zimny kurz trubacov
Účastníci boli vedení profesionálnymi trubačmi zo Slovenska aj z Českej republiky. (Foto zdroj: Facebook – Klub trubačov Slovenskej republiky)

Letný kurz trubačov 2018

Pokiaľ rozmýšľate, že by ste si chceli osvojiť umenie hry na poľovnícke dychové nástroje, alebo sa chcete v trúbení zdokonaliť, Klub trubačov Slovenskej republiky organizuje aj Letný kurz trúbačov. Ten sa bude konať od 16. do 19. augusta 2018 na Lesníckej škole v Liptovskom Hrádku.

Viac informácií nájdete na stránke www.trubaci.sk.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Vložte komentár
Napíšte Vaše meno