Ako každý rok poľovnej sezóny aj tento rok som prijal pozvanie na poľovačku do revíru, kde som vyrastal.

Poľovný revír Poľovnícka spoločnosť Veľký Grob o rozlohe 1926 ha sa nachádza na hranici severného výbežku Podunajskej roviny najjužnejšej časti Trnavskej pahorkatiny. Východne sa nachádza časť Podunajskej roviny, ktorá sa pre množstvo vodných tokov nazýva Uľanská mokraď.

polovacka na bazanty a zajace

Revírom pretekajú dva toky a vďaka vodným plochám, ktoré zaberajú bezmála 36 ha, je v tejto lokalite bohatý výskyt vodného vtáctva a to najviac divá kačica. V revíri je bohaté množstvo prírodných biokoridorov, pozostatkov lužného lesa a súvislého lesného porastu a to takmer 32 ha lesnej plochy. Vďaka tomu sa tu nachádzajú zástupcovia srnčej zveri, čiernej zveri, zajacov, lovného vtáctva a prirodzených predátorov ako líška, kuna.

Poľovnícka spoločnosť Veľký Grob je už tretí rok hlavná základňa projektu Wo-Do (WOrkshop DOg), ktorý prebehne vždy na začiatku leta. Poľovný deň, sme začali uctením si pamiatky na kolegyňu poľovníčku a kynologičku.

polovacka na bazanty a zajace

Po minulé roky mi šťastie ohľadom počasia prialo, tentokrát to bola riadna výzva, ranná hmla a sychravé počasie s absenciou slnka s teplotami okolo 0° C. Vrtoch počasia však vôbec neprekážal výbornej nálade, ako i správnej loveckej atmosfére. Úvod patril ako býva zvykom organizačným a bezpečnostným informáciám.

polovacka na bazanty a zajace

Celá poľovačka na bažanty a zajace v mojej domovine bola úspešná a som veľmi rád, že som sa opäť stretol s priateľmi. Poľovnícky deň sme zakončili poctou ulovenej zveri a následne s príjemným zakončením na poľovníckej chate pri dobrom jedle a s priateľmi. Dúfam, že podobá výborná atmosféra nás bude sprevádzať na tradičnom Poľovníckom plese, ktorý nás čaká prvú decembrovú sobotu.

polovacka na bazanty a zajace

Ďakujem za pozvanie Poľovníckej spoločnosti Veľký Grob, účastníkom za zdravý rozum a dodržiavanie bezpečnosti a rešpektovanie organizácie, ktorá bola na vysokej úrovni. V neposlednom rade všetkým zúčastneným za tolerovanie foto-cvakov a vytvorenú výbornú atmosféru. Rád som Vás videl. Lovu a loveckej kynológii zdar.

polovacka na bazanty a zajace

Celú fotogalériu nájdete na stránke FotoStory-AS.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Vložte komentár
Napíšte Vaše meno