Ďalekohľad Delta Optical Forest II 8,5×50 testovanie

Ďalekohľady Delta Optical Forest II majú optickú sústavu, ktorá sa skladá z 8 členov v 6 skupinách a má použité vysoko kvalitné báryové sklá BaK4. Optika má fázovú korekčnú vrstvu strieborného povlaku, ktorý poskytuje veľmi jasný a ostrý obraz. Na všetkých povrchoch optických hranolov je viacnásobne nanesená kvalitná antireflexná vrstva. Vďaka týmto úpravám majú ďalekohľady Forest vysokú priepustnosť svetla a neutrálne farby obrazu. Aj kvalitne začiernené vnútro tubusov eliminuje výskyt nežiaducich odrazov tzv. duchov.

Všetky ďalekohľady radu Forest majú stredové ostriace koliesko, ktoré sa otáča veľmi plynule, a tak isto majú individuálnu korekciu dioptrií na pravom okulári. Očnice sú vysúvacie Twist-up a sú plastové. Séria Forest znesie aj tie najnáročnejšie poveternostné podmienky. Znesú vlhko, ale aj dážď. Tubusy sú naplnené dusíkom, čo zabraňuje zahmlievaniu optiky vo vnútri tubusov.

Ich kompaktnosť a nízka hmotnosť je ich obrovskou výhodou. Všetky ďalekohľady s objektívom 50mm majú rovnakú veľkosť: 165x132x58mm a hmotnosť 900g. Sú preto kompromisom medzi 42mm objektívmi a 56 až 63mm objektívmi. 50mm objektív má široké využitie, poskytuje relatívne veľké zorné pole a dĺžku očníc 21,5mm. Priemer výstupnej pupily je 6mm, čo ho určuje na pozorovanie za súmraku, svitania, ale aj v noci pri splne mesiaca.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Vložte komentár
Napíšte Vaše meno